Janne Pälve och Mika Koivisto är klara för spel i Mörrum Hockey!

Mörrum Hockey kan idag presentera två nyförvärv utöver det vanliga. Den finske ytterforwarden Mika Koivisto och backen, tillika landsmannen, Janne Pälve är klara för spel i Mörrum Hockey säsongen 2019/20.   

Mörrum Hockey kan idag presentera de 2 sista pusselbitarna till lagbygget Mörrum Hockey 2019/20. Vi hälsar de båda finländska spelarna Janne Pälve och Mika Koivisto varmt välkomna till Mörrum Hockey. Med över 500 matcher i finska Mestis (finska allsvenskan) och över 80 matcher i Liiga (finska SHL) så är det ett par imponerande spelare med ett gediget CV som ansluter till truppen.

(Janne Pälve)

Den 27-årige backen finländske backen Janne Pälve är klar för spel i Mörrum Hockey säsongen 2019/20. Pälve kommer till Mörrum Hockey närmst ifrån spel i Laser HT i Suomi-Sarja där han den gångna säsongen var en av de bästa spelarna i den finländska tredjeligan. Pälvee är en tvåvägsback som är puckskicklig och offensivt skillad.

Janne Pälve har ett inponerande CV där han från och med säsongen 2013/14 och fram till 2017/18 varit en back som säsong efter säsong gjort upp mellan 15 till 30 poäng från sin backplats i finska Mestis i lag som Hokki, Hermes, Kaupa och IPK.

Janne Pälve kommer till Mörrum Hockey om 2 veckor och är ska vara spelklar till den andra träningsmatchen 21/8 i hemmamatchen mot Nybro Vikings.

Jannes kommer spela med #8 och hans kontrakt är skrivet på 1 år och hans profil på eliteprospects.com hittar du här! 

 

(Mika Koivisto)

Från finska Jokipojat kommer vår nästa finnländare. Den 27-årige ytterforwarden Mika Koivisto är också han klar för spel i Mörrum Hockey. Mika är en spelare som enbart spelat i de högsta ligorna i Finland under sin karriär.

Den senaste säsongen spelade han i Mestis och Jokipojat men han har under de senaste säsonger också tillhört Liiga-laget KooKoo som han under säsongen 2015/16 var med och ta upp i den finska högstaligan Liiga.

Koivisto är en tvåvägsforward, duktig skridskoåkare som går raka vägen mot mål och kommer genom sina 86 matcher i Liiga tillföra rutin och spetskompetens.

Mika kommer att komma omgående till Karlshamn/Mörrum och kommer till största sannolikhet vara möjlig att tas ut redan till fredag av Sergei till matchen mot Kristianstad såvida han klarar att lösa sin jobbsituation omgående.

Mika kommer spela med #18, hans kontrakt är skrivet på 1 år och hans profil på eliteprospects.com hittar du här! 

// David Särnby

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *