Möte med…Gerd Paulsson!

Hej Gerd! Berätta om ditt liv med Mörrum GOIS.

Jag har varit med sedan 1966, när det var uterink. Jämshög hade också ett lag men det gick inte så bra så deras lag och Mörrum slog sig ihop. Sedan kom det ju ner spelare från Norrland och då möblerade och städade jag deras boenden och såg till att de trivdes. Ofta kom de till mig och åt middag. Jag köpte en TV åt mig på avbetalning som jag ställde hos dem, men när de flyttade vidare tog jag tillbaka den.

Jag har alltid följt hockeyn. När jag jobbade på Halda blev det att skynda sig att handla efter jobbet, springa hem, hänga matkassen på grindstolpen och hoppa in i en väntande bil – sedan fick det bli en korv i Gislaved istället för mat. När laget hade bortamatch gjorde jag mackor och ibland även efter träningen.

Min dörr har alltid varit öppen för alla som är engagerade i hockeyn. Håkan Nygren målade och varje morgon kom han in på förmiddagskaffe. En morgon, när jag hade semester, var jag inte uppstigen när han kom. Då blev han lite sur för att frukosten inte var färdig. Hockeyn är mitt liv och jag försöker vara med på så många matcher som möjligt.

Du är ju Mörrum Hockeys urmoder… Vem fick pojkarna sitt hockeyintresse från?

De var idrottsintresserade från det att de började gå. Det började med att de spelade fotboll. Glenn var så stolt över att han kunde ”spela höjdare”. Sedan spelade de bandy på ån men när Jössarinken fick is var det hockeyn som gällde.

Deras far var fotbollsspelare i Högadal men jag var mer intresserad av hockey och tittade gärna på matcherna på TVn när Tumba spelade.

När pojkarna började träna och spela så följde jag med dem in i detta.

Du har träffat många av de stora inom svensk hockey genom åren… 

Ja det har jag och många av dem har suttit vid mitt bord, ätit middag och pratat hockey. När Tord Lundström var hos oss åkte vi tillsammans till Troja. Vi hade svårt mot Troja. Mörrum förlorade alltid. Tord sa att det ska väl inte vara så omöjligt att vinna mot ”Tröja” så han skrek till grabbarna: ”Ut och spela nu, spela hur fan ni vill bara ni spelar bra!” Vi vann!

Och nu har ditt barnbarn, Marcus, kommit hem…

Ja, Marcus är en snäll pojk. Det är roligt att han spelar i Mörrum nu och han är faktiskt duktig ännu. Han har ju haft sin far och farbror när det gäller hockeyn, det enda jag gjorde var att fixa lite mat. Hans favorit är stekt sill med potatismos. För tre veckor sedan stekte jag lite, packade i en låda och åkte upp till Gränum med. Han har tre fina, väluppfostrade pojkar som spelar hockey för fullt så nu kör jag upp med smörgåsar till deras träning.

Har du något speciellt minne kopplat till Mörrum GOIS?

Då blir det något jag påminns om varje dag. Jag säljer ju Bingolotter åt klubben men under 90-talet var det tjugokronorslotter i block. Jag sålde alla mina men Glenn hade 100 lotter som han skulle sälja och han var inte så snabb. På den tiden hade vi en damklubb så jag tog med hans lotter och sålde när vi hade möte. Det blev några lotter kvar så de fick jag köpa själv. Det här var 1999 och på en av de lotter jag köpte vann jag en bil! En Toyota Starlet -98 som jag kör än idag.

Är du fortfarande aktiv i och för klubben?

Jag blir ju snart 84 år och synen börjar avta men jag fortsätter sälja Bingolotter för klubben tillsammans med några andra damer och jag tror de är nöjda med det lilla vi gör.

Avslutningsvis – hur tror du att det går den här säsongen?

Det är rätt så bra lag i 1:an, men våra pojkar är duktiga och jag har inte något annat hopp än att de ska stanna kvar i 1:an. Nu är ju ledningen rediga med ekonomin och alla ligger i så jag tycker det känns bra!

Då undrar jag bara om du har ett foto jag kan använda.

Jag har nog inte tagit något kort sen det gjordes för körkortet, men du kan ta ett på någon annan kärring…

Tack härliga Gerd Paulsson för allt du gör och gjort för Mörrums Hockey! Som tur var fanns det andra som hade kort på denna härliga ”kärring”.

Vid pennan Gärd Fors

Möte med… är en porträttserie där vi möter såväl kända som okända kuggar i Mörrum Hockeys stora kugghjul. Är det någon speciell du är nyfiken på så får du gärna tipsa mig på gard.fors@morrumhockey.se

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *